Теплодарська міська рада  заключила договір з Маяківською сільською радою щодо надання якісних послуг для дітей з особливими освітніми потребами і тепер батьки нашої громади можуть звертатися за допомогою та консультацією до інклюзивно-ресурсного центру, який розташований у селі Маяки.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр Маяківської сільської ради» запрошує дітей для проходження комплексної оцінки.

Метою діяльності Маяківського інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами, які мають порушення, мовлення, опорно-рухового апарату, інтелектуального розвитку, емоційно-вольової сфери на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Тому, перед фахівцями центру стоять питання визначення сильних сторін розвитку, особливостей, потенційних можливостей дітей з особливими потребами віком від 2 до 18 років.

Діяльність Маяківського інклюзивно-ресурсного центру спрямована на визначення освітнього маршруту й реалізацію права дітей навчатися за місцем проживання в інклюзивних (спеціальних)класах (групах). Висновки Маяківського ІРЦ є підставою для організації інклюзивного (спеціального) навчання в освітніх закладах.

Завдання «Інклюзивно-ресурсного центру Маяківської сільської ради:

– Проведення комплексної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розроблення рекомендацій щодо програми навчання для створення комфортного освітнього середовища, успішної соціалізації дітей.

– Надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами.

– Надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання.

– Надання консультативно-психологічної допомоги батькам дітей з особливими освітніми потребами.

Для отримання послуг в Маяківському інклюзивно-ресурсному центрі: висновку за результатами комплексної оцінки розвитку дитини, психолого-педагогічної допомоги, необхідно записатися за телефоном – 0973173383

Електрона скринька: mayaki.irc@ukr.net

Місце знаходження ІРЦ: с. Маяки, вул. Преображенська 69-А (Маяківський НВК «ЗДО – ЗЗСО І-ІІІ ст.»)

 Директор Маяківського інклюзивно-ресурсного центру, Вікторія Володимирівна Гладишева.

                                                                         З повагою, начальник відділ освіти,

                                                                         культури, молоді та спорту

                                                                         Компанієць Оксана Іванівна

  

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.