Пунктом 21 розділу ХV Закону Закону України 1058-IV “Про загальнообов’язкове пенсійне страхування” лікарі та середній медичний персонал мають право на пенсію за вислугу років за умови, що вони на день набрання чинності Законом України № 2148 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсії” мають вислугу років та стаж необхідний для призначення пенсії за вислугу років, передбачений ст. 52, 54, 55 Закону України 1058-IV “Про загальнообов’язкове пенсійне страхування”.

 Постановою № 909 “Про перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років” затверджено перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років.

Незалежно від віку медпрацівники виходитимуть на пенсію за вислугу років за умови, якщо станом на 01.04.2015 р. вони мали 25 років спецстажу чи на 31.12.2015 р. — 25 років 6 місяців.

При цьому пенсія за вислугу років призначається та виплачується при звільненні з роботи, яка дає право на таку пенсію (ст. 114 Закону України 1058-IV “Про загальнообов’язкове пенсійне страхування”).

Розміри пенсії за вислугу років обчислюються за нормами Закону України 1058-IV “Про загальнообов’язкове пенсійне страхування” та залежать від страхового стажу особи та його заробітку, з якого сплачено єдиний внесок.

Шановні пенсіонери! Спеціалісти Малиновського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м.Одесі завжди готові надати відповідні консультації в межах своєї компетенції. Звертайтесь за адресою: м.Одеса. вул Проховівська, 3,   телефон (048) 728-15-08.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.