26 квітня, у Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, керівництво міста, на чолі з міським головою Михайлом Жовніром, депутати Теплодарської міської ради, депутат Одеської обласної ради Аркадій Губерник, представники громадської організації міста “Союз Чорнобиль Україна” та мешканці міста взяли участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.
Поминальну церемонію однієї з найтрагічніших дат в історії українського народу провели біля пам’ятника “Чорнобильцям”». Пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  вшанували хвилиною мовчання.

«31 рік тому сталась страшна катастрофа, яка увійшла в  історію  як «чорний день весни» не тільки українського народу, а й усього світу. Ця страшна трагедія є застереженням і нагадуванням для всього людства про дбайливе та обережне ставлення при використанні новітніх технологій та можливих наслідків недбайливого ставлення до їх використання, – сказав міський голова Михайло Жовнір. – Українці заплатили надзвичайно високу ціну за Чорнобильську катастрофу, життями своїх найкращих громадян – пожежників, лікарів, добровольців, ліквідаторів, які першими зустріли та боролись з наслідками аварії. Наше завдання – зберегти у пям’яті ті страшні дні і не допустити повторення подібної трагедії. І пам’ятати – людські життя – найвища цінність».

Аркадій Губерник від імені Одеської обласної ради вручив пам’ятні нагороди і відзнаки ліквідаторам наслідків аварії та постраждалим від трагедії на ЧАЕС.

Зоя Борисівна Зубкова, заступник голови громадської організації міста Теплодар “Союз Чорнобиль Україна”, також привітала всіх присутніх з цим пам’ятним днем та згадала ті страшні дні, ту біль та ті втрати, які їм довелось пережити під час аварії, ліквідації її наслідків, та під час евакуації. Побажала всім міцного здоров’я та єдності в такі складні часи.

Висловлюємо подяку ДНЗ “Теплодарський професійний ліцей” за підготовку і проведення заходу.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.