З 2 по 11 травня 2017 року в   Теплодарському міському будинку культури працюватиме пересувна виставка “Люди Свободи”.

З метою відзначення 25-ти річчя Всеукраїнського референдуму та підтвердження Акта проголошення незалежності України 1 грудня 2016 року в усіх регіонах України відкрилась виставка «Люди Свободи». Такий проект організовано Українським інститутом національної пам’яті, Галузевим державним архівом Служби безпеки України, Центром досліджень визвольного руху,  UA:Перший.

«Люди Свободи» – це 26 історій про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України.

Ці люди дуже різні – поети і політики, військові і музиканти, науковці й художники. Їх опір теж був різноманітним – хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки, хтось зі зброєю в руках, а хтось — із пензлем. Кожного з них жорстоко ламали фізичними чи моральними тортурами. Жоден із них не мав можливості реалізувати свій потенціал на повну потужність. Вони не стали тими, хто очолив незалежну країну, не дописали чудової пісні чи вірша, не подарували світові ще одного важливого винаходу чи прекрасної картини. Але вони зуміли зберегти свободу в собі, пронести її через часи неволі.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.