Україна тримається на трьох китах. Перший – це Земля, другий – українська жінка, і третій – українська пісня. Всі вони жіночого роду, і всі народжують: хліб, наступні покоління, культуру і духовність. Жінка має багато якостей, якими чоловіки інколи наділені менше.
Це здатність до творчості, почуття прекрасного, відданість. Жінка завжди була господинею, прагнула створити затишок, спокій. Ці її якості переносяться і на справу, якою вона займається: жінка прагне облаштувати не тільки свій будинок, а й усе суспільство. Так  можна сказати і про  жінок нашого міста, які стали переможцями міського  конкурсу „Жінка року-2016”, вони знайшли свою справу та намагаються стати  кращими.

З метою відзначення винятково важливої ролі жінки в суспільстві, виявлення і оприлюднення імен жінок, які своєю працею вагомо і відчутно вплинули на подальшу розбудову м. Теплодар, на підставі розпорядження міського голови  в місті  проводиться конкурс „Жінка року”. Основними завданнями Конкурсу є: стимулювання інтересу громадськості до досягнень та потреб жінок; популяризація активної життєвої позиції та соціально спрямованої діяльності жінок міста; пропаганда успішної діяльності талановитих жінок шляхом розміщення інформації про участь у міських ЗМІ. Критеріями оцінки конкурсанток є значні результати в різних  сферах діяльності, в виховані дітей, а також активна участь в соціальних програмах або благодійних заходах.

Кандидатури на участь в Конкурсі висуваються управліннями та відділами виконавчого комітету Теплодарської міської ради, а також підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, громадськими організаціями. Конкурс проводиться за такими номінаціями:промисловість, будівництво, енергетика, транспорт і зв’язок; фермерство; освіта та наука; фінанси і кредит; культура і мистецтво; засоби масової інформації; охорони здоров’я; соціальний захист населення; правоохоронна діяльність; торгівля та послуги; фізична культура, туризм та спорт; громадсько-політична діяльність; благодійна діяльність; материнство; державне управління.

Переможцями  міського конкурсу “Жінка року – 2016”  визначені:

  • В номінації „Охорона здоров’я” – Гудилко Валентина Володимирівна (медична сестра Теплодарської центральної міської лікарні );
  • В номінації „Освіта і наука” – Савенко Раїса Володимирівна (вчитель початкових класів Теплодарської ЗОШ І-ІІІ ступенів);
  • В номінації „Культура і мистецтво” – Кальнєва Раїса Романівна (керівник гуртків художньо-естетичного напряму «Барвінок», «Сувенір» Теплодарського міського будинку дитячої та юнацької творчості);
  • В номінації „Соціальний захист населення” – Подмазко Оксана Володимирівна (провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг міського центру зайнятості м.Теплодар);
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • В номінації „Благодійна діяльність» Марковська Тетяна Миколаївна (засновник сімейного центру «Матрьошка»).

У наш час, час національного й духовного відродження, ми все частіше повертаємося до традицій, які були в нашій державі ще з сивочолої давнини. В них ми черпаємо скарби народної мудрості, наснагу, сподівання на світле майбутнє і кращу долю українського народу. Роль матері-берегині, жінки-лідера постійно зростала в різні епохи в суспільстві.

Тому, можна сміливо сказати: жінки року мають унікальний талант жити й працювати так, щоб  примножувати добро, красу, достаток, а головне, віру у майбутнє. 

Виконавчий комітет Теплодарської міської ради вітає кожну учасницю  конкурсу „Жінка року -2016”, яка   стала переможницею у окремій галузі та сфері життя. Від усієї душі зичимо  вам величезного жіночого щастя, любові і добра. Бажаємо, щоб кожен прийдешній день ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм.

 Начальник  відділу у справах сім’ї  та  молоді А.В.Кисильова

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.