Competiveness of Small and Medium Enterprises (COSME) – європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу.

COSME – це набір тематичних проектів та програм на період з 2014 по 2020 роки із загальним бюджетом 2,3 млрд євро. Перелік програм, що визначаються Європейською комісією, щороку змінюється.

Які можливості це відкриває для українського МСП?
Доступна для України Програма на 2016 рік складається із 25 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками:
• полегшення виходу на зовнішні ринки;
• поліпшення умов для конкурентоспроможності;
• формування культури ведення бізнесу.

Програма COSME – підтримує проекти різноманітної тематики, які включають полегшення виходу на зовнішні ринки, поліпшення умов для конкурентоспроможності, формування культури ведення бізнесу, кластери, туризм, зниження адміністративного тягаря для компаній і захист прав інтелектуальної власності для компаній, що працюють у країнах, які не є членами ЄС. Реалізація проектів у рамках COSME також сприятиме просуванню нових можливостей у рамках поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, як для українських, так і для європейських компаній.

Хто має право брати участь у програмах COSME та коли вона почне працювати?

Український малий та середній бізнес, громадські організації, установи, агентства регіонального розвитку, освітні заклади. Будь які українські бізнес-асоціації, профспілки, кластери, органи державної влади, отримують можливість і право брати участь в проектах COSME. Окремі вимоги до учасників прописані у спеціальних критеріях для кожної з підпрограм.

Детально про те, як долучитися до програми COSME можна дізнатися тут: http://bit.ly/1WfQdBd

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.