Надаємо до Вашого відома спільний наказ начальника Одеської обласної військової адміністрації та командира оперативно-тактичного угруповання «Одеса» від 24 червня 2024 року №19/15 «Про деякі питання безпеки дорожнього руху та збереження автомобільних  доріг в умовах правового режиму воєнного стану», яким з 01 липня 2024 року запроваджено особливий режим в’їзду і виїзду, обмеження свободи пересування, а також руху транспортних засобів на автомобільних дорогах у межах Одеської області у період з 10:00 години до 20:00 години.

        Мова йде про великовагові та/або великогабаритні транспортні засоби фактичною масою понад 24 тонни й навантаженням на вісь сім тонн.

         Винятком є транспортні засоби спеціалізованого призначення та транспорт, що здійснює перевезення. Сюди відносяться небезпечні та швидкопсувні вантажі, живі тварини й птиця, вантажі, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, військові вантажі, товари подвійного призначення, що використовуються для потреб оборони, а також гуманітарна допомога.

          Крім цього, рух дозволять транспортним засобам, що здійснюють міжнародні перевезення вантажів. Однак водій вантажного автомобіля повинен мати заброньоване місце в черзі очікування для перетину державного кордону України для автомобільного сполучення засобами електронної черги (“єЧерга”) за два дні до черги очікування на найближчий час.

         Це вимушені сезонні заходи для збереження автомобільних доріг загального користування від передчасних руйнувань і деформацій та сприяння обороні й безпеці.

         Період дії часових обмежень водії зможуть перечекати на майданчиках для тимчасової стоянки у смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.