Сьогодні, 03 липня 2024 року, під головуванням міського голови Олександра ЧУЙКА відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Теплодарської міської ради.
На порядку денному комісії було два питання:
1. Щодо попередження заносу і поширенню інфекційних хвороб на території Теплодарської територіальної громади.
2. Створення та поповнення матеріальних резервів на випадок надзвичайних ситуацій.
З першого питання виступили:
Майя ЗАПОРОЖАН – директор КНП «Теплодарського ЦМСД», яка проінформувала, що станом на 01 липня 2024 року випадків захворюваності з інфекційних хвороб в громаді не зареєстровано. Поряд з цим, розроблено оперативний план дій до та під час виявлення інфекційних хвороб, з персоналом проведено заняття, лікарня забезпечена захисними костюмами, також розроблені маршрути відправлення хворих до лікувальних установ (Біляївка, Чорноморськ та обласна інфекційна лікарня).
Роман КАРДАПОЛЬЦЕВ – директор МКП «Теплодарводоканал» проінформував, що водопостачання відповідає санітарним нормам. Щомісячно до 10 числа направляються проби води з централізованого водопостачання та бювету до лабораторії на відповідність (згідно протоколу від 21 червня 2024 року вода відповідає санітарним нормам).
Після заслуховування доповідачів, комісія вирішила доручити:
– Директору КНП «Теплодарського ЦМСД» (Запорожан М.А.) забезпечити готовність закладу до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях (масові випадки інфекційних хвороб); провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо інфекційних хвороб.
– Директору МКП «Теплодарводоканал» (Кардапольцев Р.) проводити постійний моніторинг стану питної води на території громади, а протягом липня – серпня 2024 року здійснювати забори проб питної води з централізованого водопроводу та бювету для проведення аналізу на відповідність якості два рази на місяць.
Щодо Створення та поповнення матеріальних резервів на випадок надзвичайних ситуацій, доручено начальнику відділу з питань оборонної, мобілізаційної роботи, НС та ЦЗН (Ковальов О.) підготувати лист та винести пропозицію (зміни) до Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Теплодарської міської територіальної громади Одеського району Одеської області на 2022 – 2025 роки, щодо придбання паливно-мастильних матеріалів на випадок надзвичайних ситуацій (подій).

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.