До уваги суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють господарську діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування!

 На адресу виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області надійшов лист від Одеської державної адміністрації про те, що до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 08 лютого 2023 року стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока, що експортувались з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; еекспортер: Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул.Костянтинівська,72, м.Київ 04080).

Listeria monocytogenes бактерії, що широко розповсюджені у природі та спричиняють виникнення інфекційного захворювання лістеріоз. Хвороба характеризується ураженням центральної нервової системи, септичними проявами, абортами, маститами або перебігає у формі безсимптомного посійства.

На підставі вищезазначеного виконавчий комітет Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області просить вас бути уважними при здійсненні господарської діяльності та недопущення обігу непридатних і небезпечних  продуктів харчування, а  у разі наявності  – здійснити заходи щодо  вилучення (відкликання) вказаного невідповідного харчового продукту з обігу та проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області ( вул. 7-ма Пересипська,6 м.Одеса, тел.. 716-13-01, gu@odesa.consumer.gov.ua.)

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.