21 лютого у світі  відзначають День рідної мови! Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року, відзначається з 2000 року щорічно 21 лютого з метою сприяння мовній  культурній різноманітності і багатомовності.

Цей день  є особливим для усіх нас, адже українська мова є душею нашого народу та його генетичним кодом. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Це мова великого народу, великої культури, нашої історії. Нею розмовляють, навчаються, співають, пишуть поезії та прози. Адже, без мови та культури немає народу.
Впродовж  багатьох століть  наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови.

Сьогодні, ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Шанувати і любити  рідну мову, зберегти  її в усій її красі для себе й наступних поколінь! Бо мова – це ми, українці! Це наша національна ідентичність!

 

З повагою, міський голова Олександр ЧУЙКО

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.