Oдним із головних завдань у сфері забезпечення прав дітей та підтримки сімей з дітьми є деінституціалізація та розвиток нових видів соціальних послуг, які сприятимуть запобіганню сімейного неблагополуччя та вилучення дитини з родини.

Деінституціалізація – це процес заміни системи інституційного (інтернатного) догляду дітей на систему, яка забезпечує виховання дітей в сім’ї або умовах, максимально наближених до сімейних. Він не обмежується тільки виведенням дітей із закладів, а передбачає розвиток мережі превентивних і підтримуючих послуг на рівні громади, орієнтованих на задоволення потреб дітей і захист їх прав.

Такою сімейно-орієнтованою послугою, що забезпечує право дитини, яка потрапила у складні життєві обставини, на її виховання в сімейному середовищі, є патронат над дитиною.

В рамках запровадження проекту сімейний патронат у місті Теплодар служба у справах дітей виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області готова надати консультацію щодо патронату над дитиною, ролі та функції патронатних вихователів.

Запрошуємо небайдужі сім’ї долучитися до справи та надання допомоги дітям, які тимчасово залишились без батьківського піклування.

За детальною інформацією звертайтесь до Служби у справах дітей, вул. Піонерна, буд.7, каб.38, тел. 705-34-60.

                                                                                                                                 Служба у справах дітей

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.