З 01.04.2021 року комунальною установою була проведена робота з питань забезпечення прав дітей віком від 2 до 18 років з особливими освітніми потребами, що проживають (навчаються) на території Теплодарської міської громади на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійних (професійно – технічних) закладах освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення системного кваліфікованого супроводження фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Маяківської сільської  ради (надалі – ІРЦ).

             Станом на 28.04.2021р. було проведено методичну зустріч з  асистентами вчителів та відповідальними особами за інклюзивне навчання в ТЗОШ І-ІІІ ступенів. Проведено 10 комплексних оцінок, з них видано 5 висновків, а також були проведені зустрічі з дітьми дошкільного віку.

В Теплодарській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Теплодарської міської ради Одеської області 10.03.2021 р. відбулася зустріч з директором інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) с. Маяки Гладишевою В.В. та заступником директора з НВР Слесаренко Г.Б. щодо організації роботи з дітьми, які потребують корекції розвитку (діти з особливими освітніми потребами) – 13 учнів ТЗОШ. Директором ІРЦ проведена консультація та надані відповіді на деякі запитання щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. ІРЦ бере на себе відповідальність щодо надання послуг для проведення корекції розумового розвитку дітей, які навчаються за індивідуальною формою та потребують корекції розумового та фізичного розвитку.

  31.03.2021 р. –  засідання комісії ІРЦ в школі у складі: директора ІРЦ, логопеда та реабілітолога щодо складання висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини для подальшої роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Під час засідання членами комісії було обстежено 10 учнів. Проведені бесіди з батьками цих учнів та асистентами учителя, шкільного психолога та реабілітолога щодо роботи з цими дітьми.

ТЗОШ надає відгуки батьків учнів з особливими освітніми потребами від спілкування з директором ІРЦ. Загалом батьки задоволені спілкуванням з працівниками ІРЦ та бажають подальшої роботи з центром. Деякі батьки отримали корисні поради щодо надання допомоги дитині батьками в домашніх умовах.

Заступник директора з НВР Слесаренко Г.Б. постійно підтримує зв’язок з директором інклюзивно-ресурсного центру Гладишевої В.В. щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Наступна зустріч з працівниками центру запланована на 12.05.2021 р. в ТЗОШ для проведення консультації з батьками учнів, які навчаються за інклюзивною та індивідуальною формами.

 

                                                                               З повагою,

                                                                начальник відділу освіти,

                                                                культури, молоді та спорту

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.