Щорічно 20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні,  відповідно до  Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Традиційно в лютому Україна вшановує память Героїв Небесної Сотні. Цього року – вже сьома роковина кривавих подій на Майдані під час Революції Гідності.

21 листопада 2013 року, в 9-ту річницю Помаранчевої революції, зібрався Майдан. Ним розпочалися події, відомі нині як Революція Гідності. Активисти виступили за повернення України до європейського шляху розвитку, зокрема укладення Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

30 листопада вночі відбувся кривавий розгін майданівців, після чого по всій Україні пройшли численні мітинги.

Загалом протистояння учасників Революції Гідності тривало понад три місяці. Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли загинули активісти Майдану вірменин Сергій Нігоян та білорус Михайло Жизневський.

У період з 18 по 20 лютого загинуло та отримало травми найбільша кількість протестувальників. Ці події стали останнім переломним моментом Революції Гідності.

Небесна сотня є для всієї України символом жертовності, героїзму та патріотизму, а також прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які захищають територіальну цілісність України.

 

Відділ освіти, культури, молоді та спорту УОКС ВКТМР

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.