Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції публічно відзвітував про 100 нових днів Уряду в напрямку інтеграції України до ЄС і НАТО, зокрема:

 Оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Угода про асоціацію ЄС і України — потужний інструмент трансформації України та поглиблення євроінтеграційних процесів. Угода створює основу для поступової інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС.

А відповідно до положень Угоди про асоціацію уже наступного року Україна може розпочати процес оновлення Угоди та всебічний огляд її досягнень. Бо чимало змін відбулося і в праві ЄС, і структура української економіки змінилася з 2010 року, коли формувалися положення Угоди.

Розпочали відповідні діалоги з бізнесом, тому що переговорна позиція Уряду України має базуватися на очікуваннях та потребах національного виробника. Крім цього, створили Комісію для координації виконання Угоди про асоціацію з ЄС під головуванням Прем’єр-міністра Денис Шмигаль.

 Саміт “Україна-ЄС” у жовтні 2020 року

Українська сторона розраховує, що учасники Саміту не тільки підіб’ють підсумки співпраці за останні роки, а й сформують амбітні плани на майбутнє, зокрема щодо підписання низки важливих угод, спрямованих на поглиблення європейської інтеграції країни.

Уже є низка взаємовигідних ініціатив, які зроблять Україну та ЄС ще ближчими, зокрема: пропозиції щодо інтеграції в єдиний цифровий ринок, прийняття України в мережу регуляторів електричної енергії, участі у Європейському зеленому курсі та посилення транскордонної співпраці. Європейська інтеграція

●   Уряд України напрацював та офіційно передав Єврокомісії пропозиції для створення спільної з ЄС Дорожньої карти щодо участі України у Європейському зеленому курсі, який вплине  на торгівлю з усіма країнами, що мають угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Детальніше: https://www.facebook.com/UA.EU.NATO/posts/3352067158241214

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.