З метою надання можливості громадянам з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби або на посадах в органах місцевого самоврядування, отримати знання з питань парламентаризму і демократії, експертно-аналітичного забезпечення законодавчого процесу, набуття практичних навичок роботи в Апараті Верховної Ради України щороку реалізується Програма стажування молоді.

Учасники Програми проходять стажування у секретаріатах комітетів Верховної Ради України та інших структурних підрозділах Апарату за формами повного та неповного робочого часу. Протягом 6 місяців стажування вони залучаються до законопроектної роботи, здійснення аналітичних досліджень, допомагають в організації проведення комітетських та парламентських слухань, круглих столів, інших фахових заходів. Особлива увага приділяється навчанню учасників- молодь відвідує низку навчальних заходів щодо специфіки роботи парламенту та його взаємодії з іншими органами влади, особливостей проходження державної служби.

За 26 років існування Програми її випускниками стали понад 1950 осіб, більшість з яких продовжує професійну діяльність в Апараті Верховної Ради України та інших органах влади, працює в аналітичних центрах, громадських організаціях, міжнародних проектах та програмах.

Наразі оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році. Взяти участь у конкурсі можуть громадяни України віком до 35 років, які отримали рівень вищої освіти не нижче першого (бакалаврського).

Конкурс проходитиме у два тури – оцінювання анкет та співбесіда. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, мають до 15 листопада 2020року заповнити електронну форму анкети за посиланням, яке розміщено в оголошенні на веб-сайтах Верховної Ради України, Управління кадрів Апарату Верховної Ради України та громадської організації «Ліга інтернів».

За більш детальною інформацією щодо умов та порядку проведення конкурсного відбору, переліку необхідних документів та строків їх подання можна ознайомитися за посиланням:

http://vrkadry.rada.gov.ua/news/ogoloshenia/73326.html.

                                          Відділ освіти, культури, молоді та спорту

                                                               УОКС ВК ТМР

 

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.