Міське комунальне підприємство «Одеська теплоелектроцентраль №2» інформує щодо наміру встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання та встановлення тарифів на комунальні послуги з постачання теплової енергії.

Керуючись п.2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Мінрегіону України від 05.06.2018 № 130, КП «Одеська ТЕЦ-2» інформує, що 07 жовтня 2020 року КП  «Одеська ТЕЦ-2» подано до виконавчого комітету Теплодарської міської ради заяву та розрахунки тарифів з підтверджувальними документами щодо встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання  та встановлення тарифів на комунальні послуги з постачання теплової енергії.

В еквіваленті середньозваженого тарифу відбулося зниження тарифу на теплову енергію  для населення на 23,2%, для  бюджетних установ та інших споживачів – на 22,1%.

З 1 травня 2019 року введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі — Закон), практична реалізація норм і положень якого – зокрема, щодо регулювання надання та оплати комунальних послуг, – здійснюватиметься з переходом на нові договірні відносин між виконавцями комунальних послуг і споживачами. В законодавчій базі України, що регулює сфери теплопостачання та житлово-комунальних послуг останніми роками відбулися значні зміни (Закони України «Про теплопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», інші підзаконні акти), зокрема встановлено вимоги:

  • відображати окремо теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання;
  • виділити в окремий вид діяльності послуги з встановлення, обслуговування, заміни вузлів комерційного обліку (далі – ВКО) теплової енергії, які повинні виконуватися оператором зовнішніх теплових мереж (в даному випадку КП «Одеська ТЕЦ-2»). Витрати на зазначені послуги (далі – внески) повинні фінансуватися за рахунок внесків споживачів та не включатися до тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії. Внески розраховуються окремо по кожній будівлі та встановлюються органами місцевого самоврядування. В будівлі внески розподіляються пропорційно кількості приміщень (офісів, квартир). Сплачуються споживачами 1 раз на квартал. Облік ведеться на окремому рахунку.
  • виділити в окремий вид діяльності послуги з абонентського обслуговування споживачів на індивідуальних договорах, які виконуються абонентським відділом. Витрати на зазначені послуги повинні фінансуватися за рахунок плати за абонентське обслуговування та не включатися до тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії. Розмір плати за абонентське обслуговування є однаковим для всіх абонентів, сплачується з одного абонента, встановлюється наказом по підприємству та не може бути більшим за граничний розмір, який розраховується на підставі Постанови КМУ від 21 серпня 2019 р. № 808.  Плата за абонентське обслуговування сплачується споживачами 1 раз на місяць протягом року не залежно від відпуску теплової енергії. Облік ведеться на окремому рахунку.

Виробництво, транспортування та постачання теплової енергії провадяться підприємством на підставі ліцензій, а послуги з встановлення, обслуговування, заміни ВКО та з абонентського обслуговування споживачів – не потребують ліцензування. Оскільки підприємство є природним монополістом, то на всі види ліцензованої діяльності встановлюються тарифи.

Разом з тим зазначаємо, що після 01.05.2019 у органів місцевого самоврядування були відсутні повноваження щодо встановлення (у тому числі за результатами коригування) тарифів на комунальні послуги, що надавалися виконавцями комунальних послуг за відповідними договорами, укладеними до 01.05.2019.

Відповідно до пункту 46 Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» тарифи на теплову енергію визначаються як сума тарифів на виробництво теплової енергії, транспортування теплової енергії , постачання теплової енергії.

До розрахунку наданих тарифів на постачання теплової енергії включені тарифи на виробництво теплової енергії  КП “Одеська ТЕЦ-2», затверджені Постановою НКРЕКП №680 від 17 березня 2020 року  «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 11 грудня 2018 року №1782» та розраховані згідно «Методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях та когенераційних установках», затвердженої постановою НКРЕКП від 01.08.2017 року №991з колекторів у розмірі:

  • Тариф на виробництво теплової енергії, що використовується для забезпечення послугами населення -1002,56 грн без ПДВ; 1203,07 грн/Гкал з урахуванням ПДВ;
  • Тариф на виробництво теплової енергії, що використовується для забезпечення послугами  установ, що фінансуються за рахунок державного і місцевого бюджетів  -1035,79 грн без ПДВ; 1242,95 грн/Гкал з урахуванням ПДВ;
  • Тариф на виробництво теплової енергії, що використовується для забезпечення послугами інших споживачів -1035,79 грн без ПДВ; 1242,95 грн/Гкал з урахуванням ПДВ.

Крім того, зі структури діючих тарифів на централізоване опалення виключено витрати на утримання абонентської служби і пов’язаних з нею витрат. Ці витрати будуть входити у плату за абонентське обслуговування лише для тих споживачів, які укладуть індивідуальний договір.     

На даний час в м.Теплодар діють  тарифи на теплову енергію та послуги з централізованого опалення, встановлені рішеннями виконавчого комітету Теплодарської міської ради від 17.12.2018р. №214/В-2018  «Про встановлення тарифів міському комунальному підприємству «Одеська теплоелектроцентраль №2» на  теплову енергію для потреб населення, ОСББ,ЖБК, гуртожитків,  бюджетних установ та інших споживачів».

Плановані економічно-обґрунтовані витрати, пов’язані із провадженням у плановому періоді ліцензованих видів діяльності з виробництва теплової енергії, її транспортування та постачання формовані з урахуванням:

  1. ціни на природний газ:

– на постачання природного газу – 3948,00 грн. за 1000 м³ без ПДВ ( без урахування витрат на транспортування та розподіл природного газу , які підлягають обов’язковій оплаті відповідно до умов договорів транспортування та розподілу природного газу;

– витрат на оплату праці, які розраховані у відповідності до Закону України «Про оплату праці», з урахуванням змін до Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конференція роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2021 роки, з використанням норм Колективного договору КП  «Одеська ТЕЦ-2»

Плановані розміри тарифів складають:

Плановані одноставкові тарифи на теплову енергію з ПДВ складають:

1.для населення                                                             –  1631,57 грн/Гкал, у тому числі:

– на виробництво теплової енергії                              – 1203,07 грн/Гкал;

– на транспортування теплової енергі ї                     –    415,78 грн./Гкал;

– на постачання теплової енергії                                 –      12,72 грн/Гкал.

1.2. для  бюджетних установ та інших споживачів – 1682,65 грн/Гкал , у тому числі:

– на виробництво теплової енергії                             – 1242,95 грн/Гкал;

– на транспортування теплової енергії                       – 426,98 грн/Гкал;

– на постачання теплової енергії                                    – 12,72 грн/Гкал

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення у письмовому вигляді на поштову адресу: 65490, вул. Польова,1 м.Теплодар, Одеська обл. та на  електронну адресу КП  «Одеська ТЕЦ-2»» odtec2@gmail.com 

Для реєстрації пропозицій (зауважень) просимо зазначати прізвище, ім’я та по батькові особи (для юридичних осіб –повне найменування), що їх подала, та її контактні дані для здійснення зворотного зв’язку.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.