p61116-114049

Сьогодні, 16 листопада 2016 року, відбулось засідання «круглого столу» з приводу будівництва електростанції в м.Теплодар, в якому прийняти участь керівництво міста, на чолі з міським головою Жовніром М.В., керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Теплодарської міської ради, голови депутатських комісій Теплодарської міської ради та директор ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» Гребенюк О.В.

Засідання розпочав міський голова Михайло Васильович Жовнір, поставивши питання, яке хвилює все місто – «Чи буде побудована електростанція в м.Теплодар?» На це питання надав відповідь Гребенюк Олександр Вікторович і повідомив, що будівництво електростанції в м.Теплодар розпочнеться навесні 2017 року. На сьогоднішній день проведений дуже великий обсяг роботи з підготовки пакету документів для початку будівництва на території громади теплоелектростанції з початковою генеруючою потужністю 450 МВт, та з подальшим її збільшенням до 1800МВт. Теплодарською міською радою прийняті відповідні рішення про виділення земельної ділянки необхідної площі та об’єктів незавершеного будівництва. Крім того, між Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською обласною радою, Теплодарською міською радою та компанією замовника ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація» були підписані відповідні меморандуми, також укладений меморандум про співробітництво між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Теплодарською міською радою Одеської області та ТОВ «Придніпровська гірничо-хімічна корпорація».

У ході підготовки до реалізації проекту будівництва теплоелектростанції в м.Теплодар стало питання побудови підстанції та лінії електропередачі «Ново-Одеська – Арциз», яка дасть змогу зняти гостру соціальну напругу з приводу дефіциту електроенергії мешканців Бессарабії.

Для реалізації даного проекту планується максимально залучати підприємства і мешканців міста Теплодар, що додатково буде збільшувати надходження до міського бюджету.

Будівництво електростанції – це другий шанс для Теплодара стати квітучим та розвинутим  містом, дозволить мешканцям отримувати тепло та електроенергію по пільговим тарифам, отримати робочі місця, та зробити своє місто таким, як було омріяно багато років назад.

Закінчилось засідання «круглого столу» подякою Олександра Вікторовича Гребенюка керівництву міста за всіляку підтримку і допомогу в реалізації даного проекту, в свою чергу Михайло Васильович Жовнір подякував за вибір Теплодара для розташування електростанції та висловив надію на найшвидший початок будівництва.

[yfgallery iduser=”teplodar-rada” show=”album” showtitle=”0″ idalbum=”531463″ psize=”L” asize=”XL” limit=”5″ sort=”published”]

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.