5 вересня, в Україні офіційно стартував виборчий процес на місцевих виборах, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Протягом 50 днів відбуватиметься поетапна підготовка, проведення голосування та підбиття підсумків виборів. Відповідно до календарного плану Центральної виборчої комісії заплановані наступні етапи:

  • подання до ЦВК копій рішень керівних органів партій про участь у виборах їх місцевих організацій – до 6 вересня;
  • висування кандидатів на посади голів рад населених пунктів, кандидатів в депутати – 15-24 вересня;
  • оприлюднення відомостей про реєстрацію кандидатів – до 2 жовтня;
  • початок передвиборної агітації – з наступного дня після ухвалення рішення про реєстрацію кандидата;
  • відправка запрошень виборцям – до 15 жовтня;
  • день голосування – 25 жовтня, з 08:00 до 20:00;
  • оголошення результатів – 3-6 листопада.

Відповідно до ст.203  Виборчого Кодексу України Центральна виборча комісія формує склад міських виборчих комісій не пізніш як за сімдесят п’ять днів до дня чергових виборів. Подання кандидатур до складу відповідних територіальних виборчих комісій можуть вносити міські організації політичних партій, а у разі їх відсутності у структурі відповідної політичної партії – обласна організація цієї політичної партії згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм.

Розглянувши подання місцевих організацій політичних партій, Центральна виборча комісія своєю постановою № 172 від 10 серпня 2020 року «Про утворення та формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (крім міст в Автономній Республіці Крим), районних у місті Києві територіальних виборчих комісій» утворила та сформувала склад Теплодарської міської територіальної виборчої комісії. Пізніше, 14 серпня 2020 року, Постановою ЦВК №179 були внесені зміни до складу Теплодарської міської територіальної виборчої комісії, але до сьогоднішнього дня голова комісії не надала документи для реєстрації комісії як юридичної особи, для подальшого ведення своєї діяльності.

Відповідно до п. 5 ст.12 Виборчого кодексу України органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам заборонено втручання у виборчий процес.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.