День Європи відзначається 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом. В Україні  цей день нефіксований, а відзначається щороку у третю суботу травня. Цей день, на відміну від державних і релігійних свят, не покликаний захищати когось від чогось або вшановувати чиюсь пам’ять. Для України це скоріше день-нагадування, день-знак, день-вектор як для країни, котра прагне стати повноправною частиною європейської спільноти.  Україна – єдина держава-не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.

Традиційно з нагоди Дня Європи в українських містах організовуються і проводяться святкові тематичні заходи. В цьому році заходи до Дня Європи, у зв’язку з запровадженим карантином у державі, проходять онлайн.

Заклади культури м.Теплодар до Дня Європи в Україні підготували інформацію, а саме Теплодарський міський будинок культури розмістив   інформаційну статтю про День Європи, а Теплодарською міською бібліотекою оформлено інформаційну книжкову виставку на  тему «ЄС на книжковій полиці»,  та запрошено бажаючих прийняти участь у Всеукраїнській вікторині на тему Європи та Євросоюзу. 

 Управління освіти, культури та спорту виконавчого

                                                                              комітету Теплодарської міської ради

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.