Багатодітним сім’ям м. Теплодар, які не перебувають на обліку та не внесені до Єдиного реєстру державного автоматизованого реєстру пільгових категорій громадян,  необхідно звернутися до відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Теплодарської міської ради  (Кисильова А.В.) каб.№38, тел.29-20 (7831013).

Багатодітна  сім’я – сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років”.

            Посвідчення видаються одному з батьків за місцем його реєстрації протягом одного місяця після подання таких документів:

  • Заява батька або матері про видачу посвідчень;
  • Копії свідоцтв про народження дітей;
  • Копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації;
  • Довідка про склад сім’ї;
  • Фотокарток (батьків та дітей) розміром  30 х 40 міліметрів;
  • Довідки про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення структурним підрозділом не видавалися (у разу реєстрації батьків за різним місцем проживання).

Дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років.

У разі досягнення дитиною 14-річного віку в посвідчення вклеюється нова фотокартка.

            Строк дії посвідчень визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї.

            Посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї та їх право на отримання пільг згідно із Законом України „Про охорону дитинства ” та іншими актами законодавства.

 

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.