В смт. Срібне,  Чернігівської обл., з 6 по 9 вересня 2016 р.проходив   

      V Відкритий міжрегіональний фестиваль художньої творчості людей з інвалідністю «Срібні роси». 

          Метою якого – виявлення та підтримка талановитих, обдарованих людей з інвалідністю,сприяння самовдосконаленню і самоствердженню талантів, розвитку творчих здібностей, реабілітація та соціалізація  їх засобами культури та мистецтва, а також реалізації Стандартних правил забезпечення рівних можливостей для людей з інвалідністю та Конвенції про права інвалідів.

        Організацію та проведення фестивалю здійснювала Срібнянська районна  організація інвалідів « В єднанні сила», Срібнянський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. А також до участі в організації  були залучені відділ культури та туризму, управління праці та соціального захисту населення Срібнянської райдержадміністрації, райрада,  Срібнянська та Дігтярівська селищні ради.

       Фестиваль проводився за такими номінаціями:

  • Поетична творчість;
  • Пісенна та музична творчість;
  • Хореографія;
  • Театральний жанр;
  • Художнє мистецтво (живопис, графіка та ін.).

В рамках фестивалю  були  проведені майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, концерт  у сільському БК для Дігтярівської громади, екскурсії по маєтку Галагана, краєзнавчому музею, палацово-парковому ансамблю ХІХ ст.. с.Сокиринці,  дегустація « Сокиринських питних медів»,екскурсія до Густинського Свято- Троїцького жіночого монастиря с. Густиня, Прилуцького р-ну.

   Представляти наше місто Теплодар, було запрошено представника громадської організації інвалідів м. Теплодар Конотопову Аллу Михайлівну, яка успішно виступила на Фестивалі  у номінації  « Поетична творчість», виконуючи  твір Катерини Мотрич  «Молитва до Мови». (А у сільському БК с. Дігтярі на концерті,  виступила з авторськими віршами).          За визначенням конкурсного журі, Алла Конотопова отримала  І –ше місце і нагороджена Дипломом І- го ступеню. Всі інші учасники фестивалю – нагороджені Дипломом за активну участь. Переможців Фестивалю «Срібні роси», було запрошено на Фестиваль, який буде проводитись у м. Київ у листопаді місяці цього року.

      Найщиріші привітання з перемогою!!!  Здоров’я, успіхів, натхнення.

image-14 image-24 image-29

Начальник управління праці та

соціального захисту населення ВКТМР    Т.М.Полюк

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.