Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 768 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів».

Змінами передбачено спрощення процедури повідомної реєстрації колдоговорів. На вибір сторін угод, договорів пропонується три варіанти подання документів разом із додатками та супровідним листом реєструючому органу:

– оригінал паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками;

– оригінал електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами;

– електронна копія оригіналу паперового документа (фотокопія) засвідчена кваліфікованою електронною печаткою.

Повідомну реєстрацію мають провести за 14 робочих днів. При цьому, орган реєстрації не може відмовити у повідомній реєстрації колективного договору, повернути його на доопрацювання, вимагати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення. Після реєстрації реєструючий орган письмово інформує суб’єкта, який подав документ на реєстрацію.

Реєструючий орган має вести на своєму веб-сайті реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до них та оновлювати його щомісяця.

На сайті також мають оприлюднити текст договорів, та в разі недоліків надати рекомендації щодо узгодження колдоговору з вимогами законодавства.

Якщо положення колективного договору поширюється на кілька підприємств, які підписали цей договір, перелік таких підприємств також оприлюднюють на офіційному веб-сайті реєструючого органу разом з текстом угоди.

Управління праці та соціального захисту населення

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.