З 01 квітня 2019 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13.03.2019 №250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям». Постанова прийнята з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей України та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім’ях. Цією постановою запроваджується додатковий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

        Відповідно до Порядку виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях (затвердженого постановою КМУ від13.03.2019 №250) допомога надається одному з батьків, які постійно проживають разом з дитиною.

Така допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця звернення до органу соціального захисту населення та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

         У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну дитину.

       Розмір допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях становить 1700гривень щомісячно.

       Водночас зазначаємо, що рішенням Уряду збережено право на отримання із 01.04.2019 допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, особам, що звернуться за її призначенням протягом квітня-червня 2019 року.

      У всіх  інших випадках допомога призначатиметься з місяця подачі заяви.

       Для призначення допомоги потрібно звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарської міської ради (1 поверх, каб.20) та надати наступні документи:

  1. Заява одного з батьків (при пред’явленні паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її статус;
  2. Посвідчення батьків багатодітної сім’ї (копії + оригінал);
  3. Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (копії + оригінал);
  4. Свідоцтва про народження всіх дітей (копії + оригінал).

        Одержувач допомоги у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги (відібрання дитини в одержувача допомоги без позбавлення батьківських прав, втрати статусу багатодітної сім’ї і т.д.) , зобов’язаний у десятиденний строк повідомити про це органам соціального захисту населення.

                                                                                                                   УПСЗН

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.