Члени виборчих комісій як е-декларанти. Члени Центральної виборчої комісії є суб’єктами декларування (Зміни до Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” стосовно заходів фінансового контролю, затверджені рішенням НАЗК від 21.12.2018 р. №3126).

Голова, заступник голови, секретар та інші члени окружних (територіальних) виборчих комісій не є посадовими особами юридичних осіб публічного права в розумінні Закону України “Про запобігання корупції”, а тому не є суб’єктами декларування.

Дільнична виборча комісія не є юридичною особою. Тому склад дільничої виборчої комісії не є суб’єктом декларування.

Припинення державної служби в контексті ст. 83 Закону України “Про державну службу”- закінчення відносин у сфері державної служби, які виникли між громадянином та державним органом з моменту набуття статусу державного службовця і тривають протягом державної служби (Зміни до Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” стосовно заходів фінансового контролю, затверджені рішенням НАЗК від 28.12.2018 №3225).

НАЗК зауважує, якщо особа звільнилася з роботи в одному державному органі і працевлаштувалася в інший наступного робочого дня, то таке звільнення не вважають припиненням діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Окрім того, НАЗК роз’яснило, в які строки, за який період та яку декларацію має подати суб’єкт декларування.

Суб’єкт декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подає декларацію до 00 годин 00 хвилин 1 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено таку діяльність. Декларація охоплює звітний рік (період із 1 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року. Інформація про місце роботи (проходження служби) та займану посаду в декларації зазначають відповідно до місця роботи (проходження служби) та займаної посади, перебування (проходження) на яких зумовили обов’язок подання такої декларації.

Суб’єкт декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, не подає декларацію, якщо він до 1 квітня наступного року знов розпочинає діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого саморядування.

Особа, яку за рішенням суду поновлено на роботі, повинна в наступному році до 1 квітня подати щорічну декларацію за рік, у якому відбулось поновлення (з дня фактичного виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Однак, у зв’язку з тим, що за час вимушеного прогулу суб’єкт декларування, поновлений на роботу за рішенням суду, фактично не виконував функцій держави або місцевого саморядування, подавати щорічну декларацію за час вимушеного прогулу суб’єкт декларування не зобов’язаний.

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.