2 Сонце, море і пісок –все для ігор, для діток… 

Літо — час оздоровлення та відпочинку. Як відірвати дитину від комп’ютера, і зробити канікули насиченими, безпечними і повноцінними?

Сучасним школярам іноді доводиться безперервно працювати по 10-12 годин на добу. Після шкільних уроків, діти займаються у різних гуртках, секціях, відвідують додаткові заняття і займаються з репетиторами. Літо — відмінний час поповнити сили, зарядитися енергією і відпочити. Щоб літо пройшло ефективно, важливо все як слід спланувати і втілити свій план в життя. Де б дитина не перебувала їй потрібно дотримуватися режиму дня; чергувати відпочинок, фізичні та розумові навантаження; повноцінно харчуватися.

 Предметом  постійної уваги з боку місцевої влади є  оздоровлення дітей міста, яке проводиться спільними зусиллями структурних підрозділів виконавчого комітету Теплодарської міської ради. На виконання міської програми «Оздоровлення та відпочинок дітей та підлітків м. Теплодар» місцевим  бюджетом передбачено кошти на літнє оздоровлення та відпочинок дітей нашого міста.

Відділом освіти управління освіти, культури та спорту виконавчого комітету Теплодарської міської ради (Назаренко М.М.) проведено роботу щодо організації літнього відпочинку дітей навчальних закладів міста. При  міському будинку дитячої та юнацької творчості працював табір з денним перебуванням «Віночок» ( Клепало А.В.), де мали можливість відпочити та оздоровитись 30 дітей за кошти місцевого бюджету. Робота в таборі  була спрямована на те, щоб забезпечити дітям належний змістовний відпочинок. Заходи носили спортивно-оздоровчий, творчий, художньо-естетичний, екологічний та пізнавальний характер.  Щодня на свіжому повітрі проводились: ранкова зарядка, рухлива ігри, спортивні змагання та різноманітні конкурси, екскурсії. З метою правил безпеки проведено роз’яснювальну роботу з батьками та вихованцями щодо дотримання правил поведінки на воді, з легко займаними та вибухонебезпечними предметами і речовинами, безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки, попередження та лікування теплових і сонячних ударів, укусів комах, можливого отруєння грибами, ягодами, рослинами, запобігання кишково-шлункових інфекцій та інших видів дитячого травматизму.

В літній період дошкільні навчальні заклади:«Веселка» (Бай В.В.) та «Сонечко» (Власюк Л.М.)  перейшли на оздоровчий режим, з місцевого бюджету виділялись кошти на вітамінізацію харчування (додатковий сніданок –соки, фрукти).

 Відділом  у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Теплодарської міської ради (Кисильова А.В.) оздоровлено -36 дітей. З них за кошти місцевого бюджету укладено договір з дитячим оздоровчим табором “Буревестник” (с.Приморське, Татарбунарського району, Одеської обл.) та направлено на оздоровлення  14 дітей із сімей соціально незахищеної категорії міста. Для різностороннього розвитку дітвори у таборі “Буревестник”  розроблено комплекс заходів соціального, виховного, медичного, гігієнічного, спортивного характеру, що забезпечують організацію дозвілля дітей і спрямовані на поліпшення та зміцнення фізичного та психічного стану здоров’я дітей. Постійно проводяться тематичні бесіди, випуски стінгазет, екскурсії, трудові десанти, конкурси на кращий малюнок, стіннівку, бюлетень, вечори відпочинку, концерти художньої самодіяльності, дискотеки, рольові ігри, виступи агітбригад, спортивні змагання, вікторини. За  кошти обласного та державного бюджету через управління у справах сім»ї, молоді  та спорту Одеської обласної державної адміністрації направлено до ДП «УДЦ «Молода Гвардія» (м. Одеса)- 8 дітей, ДОТ «Чайка» (смт  Сергіївка, Одеської обл.)-8 дітей.  У цьому році поновлено роботу ДМЦ «Артек»(Пуща Озерна, Київська обл.) де мали можливість влітку оздоровитись -6 дітей нашого міста. Протягом перебування в оновленому таборі у мальовничому лісі біля озера діти пройшли десятки кілометрів під час туристичних походів, милувались, захоплювались прекрасними краєвидами. У таборі  панувала атмосфера дружби, взаємодопомоги, української культури, традицій. Діти взяли участь у різноманітних конкурсах, цікавих майстер-класах з гончарства, флористики, писанкарства та багато інших. За участь у конкурсах діти були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Управління  праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарської міської ради (Полюк Т.М.), піклується про  дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Направлення дітей до санаторіїв, які розташовані в Одеській області та за її межами відбувається за відповідними заявками протягом року, зокрема, в літній період оздоровлено 4 дітей зазначено категорії.

Голова Теплодарського міського комітету профспілки працівників освіти і науки України (Мещерякова Т.О.) уже не один рік займається оздоровленням дітей працівників навчальних закладів міста.

Хотілось би зазначити, що літньому оздоровленню дітей нашого міста сприяє Теплодарська центральна міська лікарня (Чуйко О.М.), яка  направляє в оздоровчі заклади дітей, що перебувають на диспансерному обліку. Також, міська лікарня постійно проводить медичний огляд і облік дітей, які направлялись на оздоровлення влітку, що дає можливість урахувати тих дітей, які  оздоровились за рахунок спонсорських, батьківських коштів і коштів профспілкових організацій і підприємств.

Сьогодні ми впевнено можемо сказати, що всі бажаючі діти нашого міста мали можливість відпочити та оздоровитись. Виконавчий комітет Теплодарської ради дякує всім, хто допоміг в організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей м.Теплодар.

Літо позаду, але попереду – робота з підготовки до літньої оздоровчої кампанії 2017 року. Адже, належний рівень підготовки до неї – це хвилини дитячої радості і щастя, незабутні враження про дні, проведені в колі нових друзів. Головне, що щасливі й здорові діти – це найбільша  радість для дорослих.

                                          Кисильова А.В., начальник відділу у справах сім’ї та молоді  

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.