Уряд продовжує курс на енергоефективність, розширюючи перелік програм підтримки термомодернізації житла. Українці мають можливість утеплити будинки до зими, замінити старий газовий котел на ефективніший, встановити лічильник на воду чи опалення за кошти держави – завдяки урядовій програмі з енергоефективності, яка в народі отримала назву «теплі кредити».

Це безповоротна грошова державна допомога населенню України.  Її надають  «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» у розмірі:

  • 20% безповоротної допомоги – на заміну газових котлів для населення.
  • 35% – для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води та теплової енергії, встановлення вікон).
  • 40% – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації.

Громадяни мають можливість отримати часткову компенсацію на енергоефективні заходи не тільки з державного бюджету, а й додатково (15-20%) з обласних та міських програм. Уряд об’єднав зусилля з ОДА та містами і запустив місцеві програми співфінансування заходів з енергозбереження для населення, що дає змогу людям отримати більший розмір допомоги.

У порядку денному Уряду – монетизація субсидій з можливістю її використання на заходи з енергоефективності, а також створення Фонду енергоефективності, який надасть цій діяльності системного характеру.

Участь в урядовій програмі з енергоефективності – це не просто можливість зменшити комунальні платежі. Це ще й внесок кожного громадянина в енергонезалежність України.

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.