Згідно план-графіку перевірок закладів освіти на 2017 рік  Біляївським міжрайонним сектором  ГУ ДСНС України в Одеській області протягом листопада-грудня 2017 року було здійснено перевірки щодо додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки закладів освіти розташованих у м.Теплодар  ( Теплодарська загальноосвітня школа І-ІІІ ст., дошкільний навчальний заклад №1 «Веселка» та дошкільний навчальний заклад №2 «Сонечко»), по результатах перевірок написано та вручено керівникам приписи на усунення недоліків.

Під час перевірки встановлено, що заклади освіти забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасники ОП-6), які в листопаді 2017 року пройшли технічне обстеження (термін придатності 1 рік). Зовнішнє протипожежне водопостачання (пожежні гідранти) на території Теплодарської ЗОШ  (1 ПГ) та ДНЗ №1 «Веселка» (1 ПГ )  знаходиться в справному стані та проходили перевірку у травні 2017 зі складанням акту. Внутрішнє протипожежне водопостачання (пожежні крани) Теплодарської ЗОШ (1 ПК) та ДНЗ №1 «Веселка» (9 ПК)    укомплектовані пожежними рукавами та стволами та знаходиться в справному стані. Споруди закладів освіти забезпечені евакуаційними виходами, які знаходяться вільними та нічим не захаращені. На об’єктах розроблено документи з питань пожежної безпеки, а саме: накази про призначення відповідальних за пожежну безпеку, про протипожежний режим, про створення добровільної пожежної дружини за необхідністю; інструкції з питань пожежної безпеки, інструкція з дій персоналу на випадок пожежі, а також проводяться заходи по дотриманню пожежної безпеки. Відкориговані плани евакуації при пожежі. В грудні 2017 року проведено заміри опору ізоляції електромережі.

На даний час, згідно договорів, виконано проектно-кошторисну документацію на пожежну сигналізацію, яка проходить експертизу в Головному управлінні ДСНС України в Одеській області. Виготовляються протипожежні двері для електрощитових, а  також  заключені договори на проведення обробки дерев’яних конструкцій   сценічної коробки в актовому залі Теплодарської ЗОШ,  виготовлення проектної документації по захисту будівлі від прямих попадань блискавки, проведення з посадовими особами  навчання  з питань пожежної безпеки та на страхування добровільної пожежної дружини.

Відповідальні за протипожежний стан  закладів освіти керівники об’єктів, а також  управління освіти, культури та спорту виконавчого комітету Теплодарської міської Ради.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.