Предметом постійної уваги з боку місцевої влади є  оздоровлення дітей міста, яке проводиться спільними зусиллями структурних підрозділів виконавчого комітету Теплодарської міської ради.

При доборі дитячих оздоровчих закладів враховуються вартість путівки, місце знаходження табору, умови проїзду, умови проживання, виховна та культурна робота. З метою залучення до відпочинку більшої кількості дітей та підлітків запроваджуються різноманітні форми і види організації відпочинку та оздоровлення. Для роботи в оздоровчих закладах міста та позаміських таборах  залучаються волонтери (учні 10-х класів та вчителі ЗОШ, студенти ).Так, весь оздоровчий процес умовно ділиться на три категорії : оздоровлення, санаторно-курортне лікування та організаційний відпочинок.

Основна  підготовка та організація оздоровлення дітей та підлітків міста проводиться через систему структурних підрозділів виконавчого комітету Теплодарської міської ради, які направляють на оздоровлення та відпочинок, в основному дітей пільгових категорій, не тільки за кошти з місцевого бюджету, а й за кошти обласного і державного бюджету, а також за спонсорські кошти, а саме:

  1. Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарської міської ради направляє на оздоровлення за кошти обласного (місцевого) бюджету: дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-інвалідів за відсутності медичних протипоказань та здатним до самообслуговування; дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції; дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітей потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; дітей, які перебувають на диспансерному обліку;  дітей, батьки,  яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей з малозабезпечених сімей, сім’ї яких відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям; дітей з багатодітних  сімей, талановитих та обдарованих дітей (переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних, олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад), відмінників навчання – при цьому середньомісячний сукупний дохід сімей, у яких виховуються діти зазначеної категорії, не повинен перевищувати прожиткового мінімуму для сім’ї, встановленого законодавством; дітей, які є лідерами дитячих громадських організацій, дитячих творчих колективів та спортивних команд.

Також, за кошти державного бюджету УПСЗН направляє дітей на оздоровлення до ДП МДЦ «Артек» та  ДП УДЦ «Молода гвардія» згідно Положень про зазначені заклади.

Для батьків, які бажають оздоровити своїх дітей за батьківські кошти Департамент соціальної     та сімейної політики  Одеської області розробив сайт, на якому розміщено інформацію стосовно наявних закладів та послуг, які надаються . Ви можете переглянути сайт dssp@odessa.gov.ua

За  додатковою інформацією звертатися до відділу сімейної політики управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарської міської ради  (Кисильова А.В.) каб.№38,  тел.7831013.

  1. Управління освіти, культури та спорту  виконавчого комітету Теплодарської міської ради охоплює літнім відпочинком  дітей із сімей соціально-незахищеної категорії  на базі Теплодарського міського будинку дитячої та юнацької творчості.. Під час відпочинку   в таборі організовано змістовне дозвілля дітей,  робота гуртків, спортивних секцій, проведення туристичних походів, спортивних змагань тощо.

З метою зайнятості дітей та підлітків міста у літній період УОКС проводяться  спортивні заходи та культурна програма тощо.

За  додатковою інформацією звертатися до відділу освіти управління освіти, культури та спорту  виконавчого комітету Теплодарської міської ради  (Назаренко М.М.) каб.№13,  тел.7831021.

  1.  Теплодарська центральна міська лікарня направляє на санаторно-курортне лікування дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Оздоровлення проводиться за чітко визначеними категоріями дітей та підлітків за місцем фактичного проживання. Тобто, кожен з підрозділів чи установ, що здійснюють розподіл пільгових путівок, має свій перелік пільгових категорій, яким надає путівки.

Начальник  відділу сімейної політики УПСЗН   Кисильова А.В.   

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.