Багатодітна сім’я − сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, − до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

        Документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї та її право на отримання пільг, є посвідчення батьків та дитини з багатодітної сім‘ї. Для отримання посвідчення одному з батьків потрібно звернутися до відділу  у справах сім’ї та молоді  за місцем його реєстрації з наступним комплектом документів:

  • заява батька або матері про видачу посвідчень;
  • копії свідоцтв про народження дітей;
  • копія свідоцтва про шлюб (крім батька або матері, які виховують дітей самостійно);
  • копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації;
  • довідка про склад сім’ї (форма № 3);
  • фотокартки (батьків та дітей) розміром 30 х 40 міліметрів;
  • довідка із загальноосвітнього, професійно-технічного, вищого навчального закладу (для осіб від 18 до 23 років у разі, коли вони навчаються за денною формою навчання, в якій має бути вказаний навчальний заклад, факультет,  спеціальність, форма  та термін навчання);
  • довідка структурного підрозділу про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення не видавалися (у разі реєстрації батьків за різною адресою).

      Посвідчення видаються безоплатно.

     Посвідчення видаються одному з батьків багатодітної сім’ї протягом одного місяця після подання усіх необхідних документів. Строк дії посвідчень визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї. Дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років. При досягненні дитиною 14-річного віку в посвідчення вклеюється нова фотокартка. У разі зміни місця реєстрації сім’ї – надаються копії паспортів батьків, довідка про склад сім’ї за новою адресою, а у разі   зміни найму житла – копія договору найму житла.

      Сім’я   втрачає право на користування пільгами, якщо   із 3-х дітей є студент та:

  • студент переводиться на заочну чи вечірню форму навчання;
  • студент припиняє навчання у разі академвідпустки чи інших причин;
  • студент вступає в шлюб і створює власну сім’ю.

      За додатковою інформацією звертатися  до виконавчого комітету Теплодарської міської ради відділ у справах сім’ї та молоді каб.№38,  тел.7831013.

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.