11 травня в кабінеті міського голови відбулась розширена нарада, яка була присвячена вибору напрямку енергетичного розвитку нашого міста. У зв’язку зі складною ситуацією, яка склалася у нас із теплопостачанням, особливо в останній опалювальний період, керівництво міста активно займається пошуком нових підходів до теплопостачання.

Так, 11 квітня цього року відбулась нарада, в якій прийняла участь команда фахівців Проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні”. Ними зроблені та представлені дослідження можливостей та ефективності виробництва теплової та електричної енергії з біомаси в м.Теплодар, проаналізовані всі слабкі сторони системи опалення нашого міста та позитивні моменти. В результаті проведеного аудиту були представлені варіанти теплозабезпечення міста Теплодар та їх обґрунтування, переваги та недоліки, можливі джерела фінансування кожного з них.

25 квітня в залі засідань Теплодарської міської ради  відбувся інвестиційний конкурс із визначення інвестора для реалізації інвестиційного проекту  «Будівництва котельні на альтернативних видах палива в  м.Теплодар». Організатором конкурсу виступило управління майна та інвестицій Теплодарської міської ради. Результати конкурсу будуть оголошені 22 травня 2017 року о 14.00.

Для вивчення всіх можливих напрямків енергетичного розвитку міста Теплодар та прийняття правильного рішення, до консультацій були запрошені фахівці з енергетики національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Всім присутнім на нараді були представлені сучасні розробки, які широко застосовуються в країнах Євросоюзу. Всі ці розробки пов’язані з використанням альтернативних видів палива, що дає змогу уникнути залежності від газу та досягти енергонезалежності.

Після представленої презентації , між учасниками наради та експертами відбулась тривала дискусія, під час якої обговорювались всі можливі варіанти теплозабезпечення міста, їх плюси та мінуси, можливі ризики та джерела фінансування для реалізації даних проектів.

В результаті даної зустрічі керівництвом міста, депутатами Теплодарської міської ради, керівництвом КП «Одеська ТЕЦ-2» були отримані вичерпні та ґрунтовні відповіді на питання, що їх цікавлять для прийняття остаточного рішення.

 

[yfgallery iduser=”teplodar-rada” show=”album” showtitle=”0″ idalbum=”550729″ psize=”S” asize=”XL” limit=”5″ sort=”published”]

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.