30 березня наше місто приймало фінальні змагання обласної Спартакіади школярів Одещини за програмою «Шкіряний м’яч» серед міст та районів  м.Одеси. Учасниками стали 9 команд: Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Теплодар, Чорноморськ, Южне та Київський, Малиновський, Приморський і Суворовський район Одеси. Відмовилася від участі лише Біляївка.

Метою Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч» є: підвищення масовості дитячо-юнацького футболу в Україні, організація фізкультурно-оздоровчої та виховної роботи в загальноосвітніх школах, зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять футболом, виявлення здібних футболістів, популяризація та розвиток футболу.

Теплодар – це українське багатонаціональне місто. Тому відкриття змагань відбулося за традиціями та звичаями українського народу –  з рушником єдності. Він був виготовлений жителями нашого міста, де кожна національність внесла свій елемент візерунку. Зустрічали гостей як і ведеться в Україні: рушником з хлібом та сіллю. Діти  випустили в небо 50 повітряних кульок жовто-блакитного кольору. На відкритті змагань пролунав Гімн України, а зі словами привітання виступили: начальник УОКС м.Теплодар М.М.Назаренко, голова громадської Спілки патріотичних організацій та учасників АТО «Україна» в Одесі та Одеській області А.А.Позняков і старший інструктор – методист обласної ДЮСШОР П.І.Арестов.

Змагання пройшли в цікавій і безкомпромісній боротьбі. За підсумками проведених ігор перше місце зайняли юні футболісти Суворовського району, які обіграли у фіналі своїх основних конкурентів з Малиновського району – 2:0. Бронзовими призерами стала юнь з Чорноморська. Команди – переможниці нагороджені грамотами та Кубками, а юні футболісти – грамотами та медалями відповідного ґатунку.

Щодо виступу теплодарців, то вони показали хороший футбол. В своїй підгрупі переграли ровесників з Южного – 1:0 і зіграли внічию з командою Чорноморська – 0:0. У фінал вийшла остання, бо в них виявилася кращою різниця забитих і пропущених м’ячів. За нами 4 місце. Прикро,але це спорт… 

 Оргкомітет висловлює  велику подяку головному спонсору змагань – громадській Спілці патріотичних організацій та учасників АТО «Україна» в Одесі і Одеській області і особисто голові А.А.Познякову та сподівається на подальшу співпрацю. Ми вдячні за всіляку підтримку УОКС ВК ТМР і особисто начальнику М.М.Назаренко. Велику допомогу в організації і проведенні змагань надано адміністрацією і працівниками ТЗОШ (директор Л.С.Грещук) і ТДЮСШ (директор А.Г.Баланюк). Також вдячні Федерації футболу м.Теплодар в особі В.О.Князева за надання бригади суддів.

Представники команд залишалися задоволеними організацією змагань і висловили побажання знову зустрітись через рік у Теплодарі.

Оргкомітет змагань

[yfgallery iduser=”teplodar-rada” show=”album” showtitle=”0″ idalbum=”546334″ psize=”S” asize=”XL” limit=”5″ sort=”published”]

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.