“Живи, поете, в бронзі і в граніті,

Живи, поете, в пам’яті людській,

 Живи в піснях, живи у «Заповіті»,

У слові праведнім, у славі віковій!”

Л. Дмитренко

       09 березня об 11.00 год. біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення 203-ї річниці від Дня народження великого Кобзаря. З промовою та словами привітання до присутніх звернувся Бігунов М.М. – в.о. міського голови, секретар Теплодарської міської ради. Почесний громадянин міста, депутат Теплодарської міської ради Кучерук О.В. розповів історію відкриття пам’ятника Т.Шевченку в нашому місті. Ця подія була приурочена до Дня Незалежності України і відбулася в  серпні 2014 року, в рік святкування 200-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича. Примітним стало те, що в тому році  тільки в нашому рідному місті Теплодар відкрився єдиний в Україні пам’ятник Т.Шевченку  у весь зріст.

        Життя великого Кобзаря є прикладом справжньої любові до свого краю. Тарас Шевченко довів, що українці заслуговують мати власну незалежну державу. Було сказано чимало слів про життя та творчість народного поета, декламувалися його твори,  звучали пісні на слова Т.Шевченка у виконанні дітей та дорослих. Після мітингу представники адміністрації м.Теплодар, керівники організацій, установ та закладів міста, дорослі жителі та підростаюче  покоління м.Теплодар поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

        За участь у підготовці та проведенні заходу виконавчий комітет Теплодарської міської ради виносить подяку: Столяру В.В., Ірсі П.Б., Радченко Ф.К., Кривець О.М., Нікітенкову Владу, Сирбул Наталії, Дік Олександрі, вокальному ансамблю дитячої музичної  школи (кер. Боднарук Л.М.), камерному хору «Журавка» (кер. Ірха П.Б.), танц. колективу «Реверанс» (кер. Кушнір А.О.).

        Бажаємо добра, успіхів, миру та злагоди в країні!

Відділ культури УОКС

[yfgallery iduser=”teplodar-rada” show=”album” showtitle=”0″ idalbum=”543807″ psize=”S” asize=”XL” limit=”4″ sort=”published”]

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.