24 жовтня 2024 року міський голова Олександр Чуйко прийняв участь в робочій нараді Одеської РВА, яка проходила під головуванням начальника Одеської районної військової адміністрації Олександра Гринчака за участю голів громад Одеського району.

Тема зустрічі стосувалася створення ветеранських просторів в кожній територіальній громаді.

Створення ветеранських просторів необхідне для сприяння ветеранам війни, демобілізованим особам та членам їхніх сімей у реалізації їхніх можливостей, прав, соціальних гарантій на шляху переходу від військової служби до цивільного життя. Це система, яка забезпечить ветеранів війни, сім’ї загиблих (померлих), полонених, зниклих безвісти безкоштовними послугами і необхідною підтримкою.

Учасники наради обговорили важливість створення ветеранських просторів на місцях та нормативно-правові аспекти їх організації та функціонування.

Зазначимо, що Теплодарська міська громада, серед одних із перших в Одеському районі, створила відділення «Ветеранський простір (ХАБ)» КУ «Центр надання соціальних послуг Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області» з метою надання соціальних послуг, таких як соціальна адаптація, представництво інтересів; інформування та консультування, соціально-психологічної реабілітації та соціальної адаптації, тощо.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.