Список пунктів у записнику чи в телефоні – щоб нічого не забути. І плюсики навпроти кожного виконаного завдання. Діліться, хто ще так робить під час планування важливої справи чи масштабної події?
✔️На папері, у застосунках, малюємо галочки, жирні крапки, виділяємо маркером, закреслюємо лініями чи просто подумки ставимо «done». Насправді, немає значення, як саме відбувається цей процес. Адже у всіх випадках ми спочатку будуємо власний чекліст, а потім ним користуємося.
📝А от якщо ви плануєте проведення онлайн-події, то для вас вже є чекліст: готовий інструмент, який допоможе перевірити захід на безбар’єрність.
Як організовувати онлайн-івенти, які нюанси слід врахувати при підготовці – нещодавно писали тут 📲 https://bit.ly/4gIw4Ef. Детально про це розповідає окремий розділ Гайду без бар’єрних подій, створеного у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів».
📚Наприкінці гайду розміщений чекліст, який допоможе впевнитися, що ваш онлайн-захід дійсно доступний для різних людей. Тож беріть умовні олівці та користуйтеся 👇🏻
Чекліст безбар’єрної онлайн-події:
⏹Вебсайт або платформа відповідають стандартам доступності (наприклад, WCAG 2.1);
⏹Забезпечено можливість отримання транскрипції аудіоматеріалів;
⏹Додана можливість перегляду відео з субтитрами або присутній перекладач жестовою мовою онлайн;
⏹Використовуються контрастні кольори та чіткий шрифт;
⏹Додані альтернативні тексти для зображень та графіків;
⏹Забезпечено можливість перегляду заходу з використанням технологій допомоги, таких як екранні читачі;
⏹Надано додаткові матеріали, такі як презентації або діаграми, у доступних форматах;
⏹Перевірено доступність заходу перед проведенням;
⏹Запропоновано можливість зворотного зв’язку для запитів підтримки та повідомлення про проблеми.
📕 «Гайд безбар’єрних подій» можна завантажити у форматі книги – https://bit.ly/4diKCbJ або користуватися як розділом «Довідника безбар’єрності» – https://bit.ly/3wdrgnO
ℹ️ Проєкт реалізується ГО Безбар’єрність за підтримки спільноти «Бізнес без бар’єрів», зокрема компанії Група ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту Кураж.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.