Відповідно  Закону України «Про охорону дитинства»: багатодітна сім’я – сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує (до складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років).

Підтвердженням статусу багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї є посвідчення. Видача посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї по проводиться відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 № 1099 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї», від 02.03.2010  № 209 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків і дитини з багатодітної сім’ї», від 02.06.2010 № 395 «Питання виготовлення і видачі посвідчень батьків і дитини з багатодітної сім’ї». Строк дії посвідчень визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї.

У м. Теплодар, як і в Одеській області, існувала проблема щодо недостатньої кількості бланків посвідчень,  у зв’язку із-за недостатнього бюджетного фінансування Міністерством соціальної політики України не здійснювалося виготовлення бланків. Але на сьогоднішній день проблема вирішена.

За станом на 01.01.2017 року  у місті Теплодар проживає 61 багатодітна сім’я, де виховується 193 дитини. 59 багатодітних родин включено до Єдиного державного реєстру пільгових категорій громадян, які користуються пільгами передбачених  чинним  законодавством.

На кінець 2016 року видано посвідчень нового зразку:

Отримано

посвідчень

Видано посвідчень

Залишок посвідчень

Пошкоджено посвідчень

Потреба у посвідченнях

батьків

дітей

батьків

дітей

батьків

дітей

батьків

дітей

батьків

дітей

114

173

87

161

27

11

Виконавчим комітетом Теплодарської міської ради приділяється увага багатодітним сім’ям міста. Протягом року  міськвиконкомом направлено на  оздоровлення 19 дітей з багатодітних родин, відвідали розважальні заходи 106 дітей, отримали новорічні подарунки всі діти, які відвідують навчальні заклади міста, надано адресну допомогу сім’ям, які виховують 8 і більше неповнолітніх дітей. Одна багатодітна матір отримала кошти за державну нагороду «Мати-героїня».

Звертаємо увагу батьків із багатодітних родин, якщо один з батьків зареєстрований у  або сім»я проживає (акт проживання) у м.Теплодар можливо  отримати відповідні посвідчення   у відділі у справах сім’ї та  молоді виконавчого комітету Теплодарської міської ради. 

Посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї та їх право на отримання пільг згідно із Законом України „Про охорону дитинства ” та іншими актами законодавства.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Кисильова А.В.

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.