400 тисяч українських родин уже користуються зонним обліком електричної енергії. Цікавляться і мешканці Теплодара порядком встановлення багатозонного лічильника в своїх квартирах, та економією яку можна отримати в результаті їх використання.   Після спрощеної Урядом процедури підключення, темпи встановлення багатозанного лічильника електроенергії зросли на 60% – з 10,5 тис./місяць (за перші 8 місяців 2016 року) до 17,3 тис./місяць (у вересні-грудні), інформують в НКРЕКП.

Встановлення багатозонного лічильника дає змогу українцям оплачувати використану електроенергію за більш економними тарифами, адже нічний тариф удвічі менший за денний. Щомісяця можна менше платити за електроенергію в середньому на 25%.

Нові правила, запроваджені Урядом у серпні 2016-го, дозволяють споживачам самостійно обирати і купувати лічильники – і не тільки в обленерго, а й в приватних компаніях.

Крім цього, обленерго більше не зможе затягувати процес параметризації – Кабмін встановив чіткий ліміт на цю процедуру. Тепер споживач може самостійно купити прилад обліку, а обленерго зобов’язаний його прийняти і зробити параметризацію протягом 3 днів для міста і 5 днів для села.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.