Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК)  розробило Стратегію комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції на період до 2025 року, затверджену розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 року № 1203-р.

Мета реалізації Стратегії – зміна суспільно-політичного дискурсу з фокусом на запобіганні та відмові від корупції, а також пояснення переваг нульової толерантності до будь-яких корупційних проявів. Ключові цілі Стратегії – пояснення переваг і важливості заходів запобігання корупції, підвищення рівня довіри суспільства до державних органів та ініціатив, зниження рівня толерантності до корупції та популяризація доброчесних моделей поведінки – реалізуються через проведення низки загальнодержавних інформаційних кампаній.

З метою ефективної реалізації цих кампаній НАЗК за підтримки проєктів міжнародної технічної допомоги та неурядових організацій розробило та планує створювати надалі низку тематичних інформаційно-просвітницьких матеріалів з охопленням широкої цільової аудиторії.

Вказані матеріали створені для привернення уваги громадян до проблем корупції і боротьби з нею, підвищення мотивації до громадянської активності та зростання рівня обізнаності щодо тем запобігання корупції. Серед тем кампаній – реалізація державної політики у сфері протидії корупції; інструменти громадського контролю; законні альтернативи усталеним корупційним практикам; викривання корупції; взаємодія громадян з державою; популяризація доброчесних поведінкових практик у повсякденні тощо.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.