Вкотре нагадуємо, що ще 4 червня 2023 року набула чинності  Постанова КМУ від 07.04.2023 року № 440, якою відновлено необхідність  проведення чергової повірки засобів вимірювальної техніки води.

           Дана постанова поширюється на усіх виконавців послуг (виняток – тимчасово окуповані території).

           Для розрахункового обліку споживання енергетичних ресурсів, у тому числі, і питної води, мають використовуватись вимірювальні прилади, які відповідають вимогам закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність”.

          Для всіх лічильників води установлено міжповірочний інтервал 4 роки (наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13.10.2016 № 1747 «Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями»).

       Тому, якщо у вас сплив, чи  спливає строк повірки вашого приладу обліку, просимо негайно подбати про своєчасне виконання чергової повірки до 1 липня 2024 року.

        Для подання лічильників води на повірку, спочатку споживачу потрібно звернутись  до абонентного відділу МКП «Теплодарводоканал» для визначення дати зняття пломб з вузлів обліку води представником водоканалу за номерами телефонів: 093-545-38-84 (Viber/Telegram); 097-581-97-32 (Viber)

       Наголошуємо, що по показам лічильників води, термін повірки яких сплинув, нарахування за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення проводитись не будуть. Таким споживачам нарахування будуть здійснюватися за затвердженою нормою споживання послуг (6,75 м.куб. на 1 особу в місяць) з 1 липня 2024 року

           Таким чином, усі без виключення, лічильники холодного водопостачання з простроченими свідоцтвами,  мають пройти повірку, а у разі непридатності замінені на нові.

Перелік уповноважених організацій, які мають право проводити повірку засобів вимірювань, розміщено на офіційному вебпорталі Міністерства економіки України.

 

 

Адміністрація МКП «Теплодарводоканал»

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.