Чорнобильська катастрофа — екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України (у той час — Української РСР).

    Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики до вибуху на АЕС «Фукусіма-1», як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

   Ця трагедія не обійшла і наше місто, яке на той час почало будуватися.  Місто приймало евакуйованих  громадян з Прип’яті, а працівники підприємств , організацій  міста Теплодар  приймали участь  у ліквідації Чорнобильської катастрофи.

  Станом на 01.01.1998 року  в місті  було більш як 800 осіб постраждалих внаслідок  аварії на Чорнобильській АЕС, але на жаль з кожним роком мешканців міста з статусом , як ліквідаторів та постраждалих  стає  все менше та менше. На сьогодні їх налічується 358 осіб.

    Але військовий стан в країні  зробив корективи  в соціальному захисті  даної категорії населення  і держава призупинила деякі пільги, а саме  забезпечення санаторно-курортним  лікуванням, та виплатою компенсації  за невикористане санаторно-курортне лікування. Але виділено достатньо коштів на  компенсацію за придбання ліків на рецептами лікарів та можливість безкоштовного зубопротезування. Всі інші виплати передбачені законодавством не дивлячись на військовий стан в країні держава виконує.

За інформацією

Управління соціальної політики

виконавчого комітета Теплодарської міської ради

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.