В історії України є чимало скорботних дат, які пронизують серце пекучим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року.

Сьогодні, 38 років тому, 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок.

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця катастрофа залишила невиліковні рани в серцях багатьох людей, завдала великий вплив на навколишнє середовище та життя мільйонів людей. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а хвиля радіоактивного пилу прокотилась усім світом. Відлуння цієї трагедії відчувається й донині…

У цей скорботний день схилимо голови перед пам’яттю персоналу ЧАЕС, героїв-рятувальників, пожежників, військових, медиків, учених, будівельників — всіх, хто ціною власного життя і здоров’я, нехтуючи своєю безпекою, без вагань та роздумів, рятували світ від радіації.

Вшануймо па’мять про цю трагічну подію, вшануймо пам’ять про загиблих героїв, які віддали свої життя, борючись з наслідками аварії, а також всіх, хто постраждав від цієї катастрофи. Чорнобильський біль не стихне ніколи…

Наш обов‘язок – пам’ятати про подвиг цих людей. Тоді, вони виграли війну з мирним атомом і назавжди залишилися Героями! Сьогодні, наші українці, наші захисники, теж обов’язково виграють війну з російським ворогом.

Вічна і світла пам’ять жертвам Чорнобильської катастрофи! Безмежна шана і доземний уклін всім учасникам ліквідації аварії!

 

Міський голова     Олександр ЧУЙКО

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.