22 березня 2024 року відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Теплодарської міської ради під головуванням міського голови Олександра Чуйка.

Головне з порядку денного:

Про вжиття заходів щодо покращення стану укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту і створення належних умов для перебування у них людей доповідав начальник відділу з питань оборонної, мобілізаційної роботи, НС та ЦЗН. За інформацією Олександра Ковальова, відповідно до графіку квартальних перевірок протягом січня 2024 року проводилося обстеження найпростіших укриттів спільно з працівниками ДСНС та поліцією.

Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення у весняно-літній період 2024 року, стан джерел питного водопостачання, якість питної води інформував директор МКП «Теплодарводоканал». За інформацією Романа Кардапольцева, щомісячно проводяться лабораторні дослідження якості питної води на мережах та об’єктах водопостачання. Території ВНС та КНС приведено в належний санітарний стан.

Про ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ та впровадження протиепідемічних заходів попередження епідемічного поширення інфекції серед населення доповідала Оксана ЦИМБАЛЮК, заступник директора КНП «Теплодарського ЦМСД» яка зазначила, що станом на сьогодні, за даними моніторингу, в області ускладнилась епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ. Протягом останніх чотирьох тижнів спостерігалась стійка тенденція до росту в межах 5-35%. Вже два тижні поспіль інтенсивний показник перевищує епідемічний поріг. За цей тиждень до закладу по медичну допомогу звернулось 15 хворих дітей.

Також учасники комісії обговорили питання щодо реконструкції (модернізації) місцевої автоматизованої системи центрального оповіщення, запобігання та протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у літній період 2024 року на території громади та масового відпочинку населення на водних об’єктах, запобігання загибелі і травмування людей на воді.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.