Щорічно 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день води.  Цей День був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993  році з метою акцентувати увагу на значенні і важливості води, привернути увагу людей до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. Водні ресурси є  провідним фактором розвитку майже всіх галузей економіки. Стале функціонування і розвиток країни, рівень життя, здоров’я і добробуту її громадян безпосередньо  пов’язані зі станом водних ресурсів.

Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води: «Вода для миру».

Мета проведення – посилення ролі води та її здатності служити символом миру. Вода є не лише основою здорового довкілля та міцної економіки, але й спонукає людей до миру, співпраці та безпеки, прокладаючи шлях до стабільного майбутнього.

Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води –  безпечної та доступної кожному, оскільки багатьох з нас позбавили базового права людини – права на питну воду.

Декілька основних рекомендацій для раціонального використання та споживання води:

Приймайте п’ятихвилинний душ. Закривайте кран під час чищення зубів, миття посуду та приготування їжі.

Вчасно ремонтуйте каналізаційні та водогінні труби для попередження створення аварійних ситуацій.

– Не виливайте харчові відходи, масла, ліки та хімікати в каналізацію.

Приймайте участь у водоохоронних акціях з прибирання прибережних захисних смуг річок, озер, водно-болотних угідь, пляжів тощо.

Бережіть природу! Навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішені водної кризи!

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.