15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій,  пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, день  пам’яті усіх, хто виконував  свій військовий обов’язок  та брав участь у збройних конфліктах на території інших держав. Один з таких конфліктів, що забрав життя тисяч молодих людей — стала війна в Афганістані. Сьогодні, це  35-а річниця виведення військ з території Республіки Афганістан.

Ця кривава Афганська війна – одна із найтрагічніших  чорних сторінок  нашої історії стала жорстоким   випробуванням та великою трагедією для сотень тисяч людей. Завжди пам’ятаємо цей день… 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Минає час, історія віддаляє нас  все дальше від   тих страшних  років  афганської війни. Проте час не здатний  викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади  відданості  військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі вірних воїнів України.

Афганська війна залишила незагоїні рани та невимовний біль у серцях  українців. На жаль, і сьогодні нам знову доводиться відстоювати наші землі від російських загарбників.

Шановні учасники бойових дій на території інших держав! Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців!

Не зважаючи на звання та нагороди, усі Ви –  справжні герої! Низький уклін за вашу мужність та героїзм! 

 Щиро бажаю Вам і Вашим родинам  міцного здоров’я, благополуччя та довгих років життя! Нехай завжди над нами буде мирне небо!

Вічна слава і вічна пам’ять героям!

З повагою, міський голова Олександр ЧУЙКО

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.