Доводимо до вашого відома, що Постановою Кабінету Міністрів України № 893 від 22.08.2023 року передбачена можливість надання роботодавцям компенсації фактичних витрат на облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю та затверджено Порядок її надання.

 Облаштування робочого місця працевлаштованої  особи з інвалідністю відбувається згідно з докуменом, в якому визначена рекомендація відповідно до потреб такої особи.

  Компенсація надається Цетром зайнятості за облаштування робочого місця, а саме,  за придбання допоміжних засобів (Меблі та фурнітура для робочих місць, Допоміжні засоби для фіксації, діставання і захоплення предметів на робочих місцях, Машини для виробництва і оброблення комерційних товарів, Допоміжні засоби для організації діяльності офісу, зберігання інформації та управління інформацією на робочих місцях, Допоміжні засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях, Допоміжні засоби для навчання управлінню пристроями введення та поводженню із засобами і товарами, Допоміжні засоби для діяльності та участі, пов’язаних із особистими мобільністю і пересуванням, Столи, Меблі для сидіння, Допоміжні засоби для регулювання висоти меблів, Поручні та бруси, Конструктивні елементи в житлових будинках та інших приміщеннях, Допоміжні засоби для забезпечення здатності чути, Допоміжні засоби для відтворення звуку, Допоміжні засоби для малювання і письма, Комп’ютери і термінали, Допоміжні засоби, які записують, відтворюють та відображають звукову і візуальну інформацію, Допоміжні засоби для дистанційного  керування, Допоміжні засоби для телефонування та телематичного зв’язку, Програмне забезпечення,   Офісне програмне забезпечення і промислове програмне забезпечення). Більш детальна характеристика  вищевказаних категорій  зазначена в додатку  № 1  ПКМУ № 893 від  22.08.2023 року.

    Компенсація  надається центром зайнятості роботодавцю за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, але не вище граничного  рівня: у 2023 році для осіб з інвалідністю 1 групи до 100,5 тис. грн., 2 групи до 67,0 тис. грн.

  Для отримання компенсації роботодавець протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подає до центру зайнятості розташованого за місцем провадження діяльності заяву та копії документів, які підтверджують придбання  роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця. Джерело фінансування компенсації – кошти Фонду загальнообов»язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

 

Відділ соціально-економічного розвитку

виконавчого комітету Теплодарської міської ради

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.