Цього року на замовлення Третього саміту перших леді та джентльменів британська компанія Alligators Digital провела глобальне соціологічне дослідження серед жителів 11 країн. Тисячі відповідей дозволили частково описати, яким є бачення та сприйняття ментального здоров’я в Україні та світі.
До Всесвітнього дня ментального здоров’я, який відзначають 10 жовтня, хочемо поділитися деякими спостереженнями. Одні цифри засмучують, інші ж, навпаки, надихають, та усі вони слугуватимуть маркерами для розуміння, до чого ми прагнемо і над чим ще слід попрацювати.
📈 Скажімо, одне з опитувань показує, що гнітючий вплив війни на собі сьогодні відчувають не лише українці. «Це стосується й нас», — кажуть, зокрема, 40% громадян Німеччини, 36% громадян Польщі, 36% громадян США. Що ж стосується України, наразі через постійний стрес і втому кожен 2-й її житель почувається значно гірше, ніж кілька років тому. Найвразливішими є підлітки (13–15 років).
Про що це говорить?
Ментальне здоров’я є одним з найбільших викликів сьогодення. Розуміння, що таке стрес, навички самодопомоги та усвідомлення того, що звернутися по допомогу — це не соромно, стають не просто важливими, а життєво необхідними. Дбайте про себе та близьких 
 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.