Станом на 25 липня 2023 триває планова підготовка обладнання для забезпечення свого сталого функціонування у новому опалювальному сезоні 2023-2024 р.р. з метою забезпечення усіх споживачів м. Теплодар безперебійною послугою з постачання теплової енергії.

Ситуація з фінансуванням підготовки до нового опалювального сезону в м. Теплодар на сьогоднішній день вкрай складна. Заборгованість всіх категорій споживачів м. Теплодар за послуги з постачання теплової енергії складає 20,1 млн. грн., в тому числі заборгованість населення складає 19,2 млн. грн.

Повідомляємо, КП «Одеська ТЕЦ-2» повинно розрахуватись за спожиті енергоносії та їх розподіл за минулий опалювальний сезон, тому своєчасна сплата за послугу постачання теплової енергії дуже важлива для підприємства.

У складних умовах КП «ОТЕЦ-2» вимушене вести претензійно-позовну роботу та звертатися до суду, так станом на 25.07.2023 року по всім 110 виконавчим провадженням, які перебувають на виконанні в відділах ДВС, державними виконавцями було винесено постанови про арешт коштів, що містяться на банківських рахунках фізичних осіб, які мають заборгованість за послугу з постачання теплової енергії, постачальником якої є КП «Одеська ТЕЦ-2».

На теперішній час ще 13 судових наказів були отримані КП «Одеська ТЕЦ-2» для подання на примусове виконання відносно тих боржників, які в добровільному порядку не погасили свої борги, в результаті чого на рахунки таких боржників теж будуть накладатися арешти.

З травня 2023 року, після отриманих попереджень, в добровільному порядку свої борги повністю погасили лише 15 споживачів, ще 5 – уклали договір реструктуризації заборгованості. Тому на даний час знов формуються матеріали до суду для отримання судових наказів щодо стягнення з боржників виниклої заборгованості та направлення їх до примусового виконання.

Нагадуємо, що з початку травня почали діяти внесені зміни до Закону України “Про виконавче провадження”, якими дозволяється накладати арешт на платіжні картки, розрахункові рахунки та здійснювати списання коштів з них для погашення боргу.

На підставі вищенаведеного, КП «Одеська ТЕЦ-2» закликає мешканців м. Теплодар не накопичувати боргів, щоб не було несподіваних «сюрпризів» у вигляді заблокованої картки. У разі фінансових складнощів у споживачів, КП «Одеська ТЕЦ-2» завжди готове йти на зустріч та оформити договір реструктуризації боргу.

Адміністрація КП “ОТЕЦ-2”

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.