Шановні жителі Теплодарської громади! Відсьогодні,  щороку 9 травня,  спільно з державами Європейського Союзу Україна відзначатиме День Європи.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський у понеділок, 8 травня 2023р. Також, цим документом  передбачено втрату чинності попереднього Указу Президента від 19 квітня 2003 року № 339/2003 «Про День Європи», який відзначали в Україні у третю суботу травня.

“Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу”, – йдеться в указі президента Зеленського.

Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця!  Цей день – чудовий привід  підтвердити  прагнення України жити в мирі та будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи! Велике бажання  висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та  допомогу у боротьбі з ворогом, та вкотре    нагадати усім, що українці – це європейська нація! 

 

З повагою, міський голова Олександр ЧУЙКО

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.