26-го квітня в  Україні вшановують  37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС. Цей день став найбільшою катастрофою в ядерній енергетиці, назавжди змінив хід історії, забрав  життя та скалічив долі мільйонів…

Чорнобиль –  одне слово, але скільки страждань та сліз воно принесло… Вибух на четвертому енергоблоці атомної електростанції – це техногенна катастрофа  планетарного масштабу, яка завдала непоправної шкоди екології,   й досі має   негативний вплив на здоров’я людей та навколишнє середовище.

Цей день – вічна пам’ять про подвиг усіх,  хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, персоналу ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди  залишиться в нашій  пам’яті. 

Минув час, але він не загоїв чорнобильських  ран, не стер  пам’ять тих трагічних подій.  Світла пам’ять всім, хто ціною свого життя зупинили ядерну катастрофу, хто  не дожив до сьогоднішнього дня через хвороби, спричинені наслідками аварії.  Такі  рани назавжди, вони ніколи не загояться… Вічна їм слава!

Низько схиляємо голови перед всіма ліквідаторами катастрофи, бажаємо  миру та міцного здоров’я на довгі роки,  добробуту  та злагоди у родинах.

Те що було, вже не можна змінити, але й не можна забути… Пам’ятаємо…

 

З повагою, міський голова      Олександр ЧУЙКО

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.