Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи мають можливість отримати грошову допомогу від Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Хреста України. Виплата у розмірі 4000 грн надійде на банківський рахунок заявника. Виплата щомісячна протягом чотирьох місяців. Перший платіж надійде протягом семи робочих днів після подачі заяви. Ви можете отримати допомогу, якщо маєте посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни (І або ІІ групи) та інформація про Вас значиться в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни Міністерства у справах ветеранів України.

Зверніть увагу! Для заповнення заяви Вам потрібно обов’язково наперед мати:

  • електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису;
  • міжнародний номер банківського рахунку (IBAN);
  • контактний номер телефону (мобільний номер).

Для подачі заяви потрібно:

  1. Авторизуватися у кабінеті на gov.uaза допомогою електронного підпису.
  2. Заповніть онлайн-форму на отримання підтримки.
  3. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю вналідок війни (І або ІІ групи) заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Червоного Хреста України для прийняття рішення щодо призначення та подальшої виплати грошової допомоги протягом семи робочих днів на вказаний у заяві банківський рахунок. Якщо ні, заява буде відхилена.

Повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися заявникам. Тому, у разі неотримання виплати у зазначений термін, телефонуйте до Мінветеранів за номером: 

  • +380 (63) 227-14-56*. Вам обов’язково допоможуть з’ясувати можливу проблему та розкажуть про механізм її вирішення.

*Тарифікація на вихідні дзвінки відбувається згідно з умовами Вашого тарифного плану.

 

УСП ВК ТМР

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.