Сьогодні, 31 серпня 2022 року о 10.00 год. під головуванням міського голови Олександра Чуйка відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Теплодарської міської ради. На порядку денному було лише одне питання, яке стосувалось встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

За умови воєнного стану, Кабінет Міністрів України рекомендує не підвищувати тарифи на теплову енергію, холодну та гарячу воду до завершення воєнного стану. Відповідне рішення закріплене Постановою уряду №502 від 29 квітня.

Враховуючи рекомендації Постанови КМУ та переходом на нові договори, єдиним виходом із ситуації, яка склалася на сьогоднішній день, є перехід на спрощену систему оподаткування.

Тарифи, які подавалися для затвердження, перераховані до діючих цін та змін у законодавстві, повністю не покривають існуючі витрати.

Так, при розрахунку тарифів, скорочена низка витрат, а саме: на заробітну плату, закупку матеріалів, ремонт та технічне обслуговування основних засобів, послуги інших організацій, інвестиційна складова.

Розрахунковий тариф на централізоване водопостачання та водовідведення, запропонований на затвердження, має наступний розмір – 39,92 грн., у тому числі:

  • Централізоване водопостачання – 22,85 грн. за 1 куб.
  • Централізоване водовідведення – 17.07 грн. за 1 куб.

Для квартир не обладнаних лічильниками, тариф на одну особу в місяць на послуги централізованого водопостачання та водовідведення становить 269,46 грн.

Проєкт рішення був підтриманий членами виконавчого комітету, загальний тариф для категорії населення залишився без змін.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.